Camí costaner de la Costa Brava

Camí de Ronda, el camí costaner de la Costa Brava

Des de Port Bou al nord, tot baixant fins a Blanes, el Costa de la Costa Brava està connectat per una sèrie de camins costaners. Aquesta xarxa de camins, “Cami de Ronda” en català, cobreix més de 200 km de costa que uneixen totes les ciutats i pobles principals del camí. Es poden trigar un total de nou o deu dies a caminar a una mitjana de 20/22 kms / dia.

Cala Guillola
Cala Guillola, Cap de Creus, Cadaqués

L’octubre del 2013 vaig passar quatre dies caminant entre Port Bou i Sant Martí d’Empuries. L’octubre del 2014 vaig tornar a agafar de Sant Martí i vaig passar quatre dies més caminant a Sant Feliu de Guixolls. Llum viatger amb només una motxilla de mida mitjana i he reservat hotels amb antelació. Normalment arribo al meu destí a mitja tarda després d’haver sortit al matí després d’esmorzar cap a les 09.00.

Vivim a la província de Girona i ja havia visitat la majoria de les principals ciutats i pobles de la Costa Brava. Tot i això, tenia moltes ganes d’explorar algunes de les zones menys conegudes i descobrir petites badies i cales amagades. Vaig triar Octubre, ja que és un moment relativament tranquil per a nosaltres a Charming Villas. El clima és generalment càlid i assolellat, però no la calor intensa de l’estiu. Bon temps per a les samarretes nord-europees!

Vaig anar fins a la petita estació de Camallera, vaig deixar el cotxe i vaig pujar al tren cap a la ciutat fronterera, Portbou.

Passejant pel Camí de Ronda

costa brava cami de ronda Dia 1. Port Bou - El Port de la Selva.

Aquest tram del tram nord de la Costa Brava cami de ronda era relativament nou per a mi. Havia visitat Llanca i el Port de la Selva en diverses ocasions, però la resta de la costa era un misteri. L'estació de tren de Portbou era enorme i bastant tranquil·la. Aquesta ciutat fronterera era un centre important entre Catalunya i França. Ara els seus dies de glòria de comerç i moviment són un record llunyà. No vaig passar molt temps a la ciutat i ràpidament em vaig trobar amb les marques despullades de color vermell i blanc que em mostraven el camí a seguir.

Platja de Port Bou
La platja de la ciutat de Port Bou, Costa Brava

Deixant la platja de Portbou darrere meu, vaig seguir la ruta que em va portar cap amunt i sobre un cap. No vaig tornar a tocar aigua fins arribar a Colera. De manera similar a Portbou, Colera era una petita ciutat costanera que semblava totalment tancada un dia setmanal a mitjans d’octubre. Vaig caminar per camps i boscos de pins i albirar-me de blaves a la meva esquerra fins arribar al Port de Joan, una petita badia just abans de la Platja Garbet.

Port de Joan, Garbet
Port de Joan, Garbet

Aquí em vaig quedar una mica atrapat, ja que de sobte van desaparèixer les marques blanques i vermelles que seguia. Vaig tornar a fer un seguiment però no vaig trobar el camí. Al final em vaig adonar que la ruta em portava per la base dels penya-segats fins a la llarga platja de sorra "Platja Garbet". A partir d’aquí vaig passar pel poble de Llanca i vaig seguir el camí ben marcat fins al Port de la Selva.

costa brava cami de ronda Day 2, Port de la Selva - Cadaques.

Tenia moltes ganes d’aquest tram pel cap de Creus. Salvatge i vent colpejat, aquí és on Dalí va passar molt del seu temps inspirant-se en el terreny. Des del moment que vaig deixar el Port de la Selva darrere meu, no vaig veure cap altra ànima fins que vaig arribar a Cadaques poques hores després. Vaig agafar una petita desviació cap a Cala Tavallera, que és aproximadament un terç del camí fins a la caminada del dia.

Cala Tavallera
Cala Tavallera

La resta del dia va ser una mica boirós i no vaig poder veure gaire, però vaig gaudir del passeig per Cadaques.

Costa brava cami de ronda Day 3, Cadaques - Roses

Un altre dia agradable per passejar el Cap de Creus en relativa solitud. Abans d’arribar a Roses es passa una sèrie de boniques badies, la primera de les quals és Cala Joncols.

Cala Joncols
Cala Joncols, cap de Creus

Després de creuar el cap del cap de Norfeu, em vaig trobar amb algunes badies més, de les quals Cala Montjoi és la més gran i coneguda. Aquí és on el famós xef Ferran Adria i el seu innovador restaurant, El Bulli. El passeig cap a Roses va ser força agradable passant per unes petites platges als afores de la ciutat.

Costa Brava cami de ronda Day 4, Roses - Sant Marti d'Empuries.

La sortida de Roses va ser probablement el meu tram menys preferit de tota la caminada. Hi va haver alguns bons trossos, però no vaig començar a gaudir-ne fins que vaig arribar a la reserva natural dels Aiguamolls de l'Emporda. L'Aiguamolls és una famosa reserva de fauna salvatge amb moltes aus salvatges i fauna salvatge rares. A continuació, la ruta us condueix pel riu Fluvia, creuant a Sant Pere Pescador i travessant terres de conreu fins arribar a l’encantador poble costaner de Sant Martí d’Empuries.

Sant Martí d'Empuries
La platja de Sant Martí d'Empuries

Des de Sant Marti vaig agafar un taxi de tornada a l’estació de tren de Camallera i vaig agafar el cotxe i em vaig dirigir cap a casa a Besalu.

Continuant des d’on m’havia deixat

Costa Brava cami de Ronda Day 5, Sant Marti - L'Estartit.

L’octubre del 2014 estava preparat per tornar enrere i continuar des d’on vaig deixar l’any anterior. Aquesta vegada he anat directament a Sant Martí i he deixat el cotxe aparcat.

Cala Portixol
Cala Portixol, Sant Martí d'Empuries

Un cop arribeu a Cala Montgo, deixeu el bullici de l'Escala darrere vostre fins a l'Estartit.

Cala Montgo, L'Escala
Cala Montgo, L'Escala

El terreny és força pedregós sota els peus la major part del dia. Hi ha dues badies on parar abans d’arribar a l’Estartit, Cala Ferriol i Cala Pedrosa.

Cala Ferriol
Cala Ferriol, L'Estartit

Dia 6, L'Estartit - Begur

El dia sis comença amb un agradable passeig descalç per la platja de sorra fins arribar al riu Ter que desemboca al mar. El llibre que llegia deia que podia passar per això, però en arribar al riu es va trobar que això era impossible. Així doncs, l’única opció era caminar pel costat del riu fins al primer punt de pas a Torroella de Montgrí i després tornar cap a la platja i seguir cap a Begur. Hi ha una altra opció que us portarà pel camp empordanès i els pobles de Palau Sator i Pals abans d'arribar a Begur, però he preferit agafar la ruta costanera.

Platja de Sa Riera, Begur
Platja de Sa Riera, Begur

Dia 7, Begur - Palamós


Es tracta d’un tram bastant llarg del camí de ronda de la Costa Brava, però val la pena pels paisatges impressionants del camí. El primer cap amunt és la vista cap a Platja Fonda i Aiguablava.

Platja Fonda, Aiguablava
La vista de Platja Fonda i Aiguablava
La platja d’AiguaBlava, Begur
Aigua Blava, Begur

Des d’Aiguablava, la ruta us porta cap a l’interior i us portarà a la bonica petita badia de Tamariu.

Tamariu, Costa Brava
La platja de Tamariu

Després de Tamariu, el camí ens porta a la petita cala de Cala Pedrosa, fins al far del Far de Sant Sebastia i, de nou, a Llafranc. Per dinar, podeu aturar-vos aquí a Llafranc o a la propera badia costanera de Calella de Palafrugell.

La ruta us porta per la capçalera de Cap Roig, on trobareu a la pista descarada Cala Estreta.

Cala Estreta
Cala Estreta

Quan us acosteu a Palamós, la primera platja que trobareu és la gran Platja Castell.

Platja Castell, Palamós
Platja Castell, Palamós

El camí costaner us porta per davant d’unes petites petites badies abans d’arribar al principal passeig marítim de Palamos.

Dia 8, Palamós - Sant Feliu de Guíxols.

Un dia agradable i força pla de caminar passant per moltes badies precioses.

Cala del Forn, Costa Brava
Cala del Forn, Costa Brava
Cap Roig, Costa Brava
Cap Roig, Costa Brava
Platja Sa Conca, Costa Brava
Platja Sa Conca, Costa Brava

Vull dir tornar i acabar l’últim tram fins a Blanes, així que mireu aquest espai.

Podeu llegir més sobre el Camí de Ronda de la Costa Brava a Pàgina web del Patronat Costa Brava.

4 reflexions sobre "Camí costaner de la Costa Brava"

  1. Moltes gràcies per la vostra meravellosa descripció de la Costa Brava. M’has inspirat a visitar i ara tinc unes vacances precioses amb amics passejant pel Cami de Ronda. Espero venir a quedar-se a Charming Villas la propera vegada que estigui a Espanya quan decidim la nostra ubicació preferida a la Costa Brava.

    • Hola Sue,
      gràcies pel teu comentari. L’abril està bé, en general és una època de l’any molt agradable. Fa fresc (no fa fred) i podeu passar uns dies de sol encantadors i una mica de pluja. La major part del passeig es realitza al llarg de la costa, però hi ha trams que us porten cap a l'interior.
      Si us agrada caminar per muntanya, Catalunya té molts grans rutes de muntanya pels Pirineus i Prepirineu.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu no desitjat. Esbrineu com es processa el vostre comentari.